AKTUALNA OBVESTILA IN DOGODKI

KROŽEK PLETENJA

Naši dijaki se pod vodstvom mentorice Nevenke Medija učijo tudi pletenja. Gre jim odlično! Trenutno so v nastajanju šali za hladne zimske dni.

INTERVJU S TANJO GIULIATTI DAVINIĆ

Tanja Giuliatti Davinić (Vir: micna.slovenskenovice.si)

Tanja Giuliatti Davinić je od avgusta 2022 naša nekdanja profesorica zdravstvene nege, praktičnega pouka, skrbi za zdravje, sicer pa je tudi tolmačica slovenskega znakovnega jezika. Profesorica Lidija Butina je z njo opravila intervju in vabimo vas k zanimivemu BRANJU

SIMBIOZA SKUPNOST – NA NAŠI ŠOLI

Zahvala iz DSO Fužine

Zahvala iz DSO Fužine

SIMBIOZA SKUPNOST je projekt, ki spodbuja medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in vseživljenjsko učenje, je nadgradnja projekta Simbioza šola, ki je v začetnih izvedbah vseboval predvsem trajnostno e-opismenjevanje starejših iz lokalne skupnosti, kjer so šole nudile prostor in strokovni nadzor nad učenjem računalniških veščin starejših, katerega izvajalci so bili prostovoljci in prostovoljke.

Skozi leta se je nabor aktivnosti razširil na vse medgeneracijske aktivnosti, pri katerih se različne generacije družijo in učijo. Dejavnosti so povezane s področjem informacijsko komunikacijskih tehnologij, športom, kulturo, učenjem ročnih spretnosti, kuhanjem ali pa gre za samo druženje s starejšimi.

Naša šola je že nekaj let vključena v projekt.

  • Profesorica informatike Urška Mlakar, v okviru projekta, z dijaki prostovoljci izvaja računalniške delavnice za starejše. Profesorica športne vzgoje Jasmina Mauko Dimovski vodi z dijaki prostovoljci vadbo za starejše.
  • Dijaki prostovoljci že vrsto let pomagajo soustvarjati Festival za tretje življenjsko okolje, ki vsako leto poteka v Cankarjevem domu.
  • Dijaki pomagajo pri izvedbi Sprehoda za spomin, ki ga organizira DSO Fužine ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni .
  • Številni dijaki se družijo in pomagajo starejšim v domovih starejših občanov.

V okviru projekta Simbioza skupnost si prizadevamo za vključujočo skupnost, ki se zaveda pomena tako izkušenj starejših kot energije mlajših.

PODNEBNI TEK

 


 

V času od 30. septembra do 6. novembra 2022 je potekal veliki mednarodni dogodek z naslovom “Čas se izTEKa – podnebni tek” (Running Out of Time), z namenom ukrepati proti podnebnim spremembam, za ohranjanje biotske pestrosti in naravnih virov.

več…

KOLEDAR ZIMSKEGA ROKA POKLICNE MATURE

14. december 2022 - Zadnji rok za prijavo k poklicni maturi na šoli 3. februar 2023 - Zadnji rok za naknadno prijavo k poklicni maturi iz upravičenih razlogov 9. februar 2023 - Zadnji rok za pisno...

 

DRUGA OBVESTILA

 

WIFI EDUROAM – nova namestitev

Dijake obveščamo, da je za vzpostavitev povezave z WIFI omrežjem EDUROAM ponovno potrebno namestiti certifikate CA, dosedanja povezava ni več...

NAMERA O ODDAJI V NAJEM ŠPORTNE DVORANE

V skladu z 20., 29. In 30. členom Zakona o stvarnem premoženju in samoupravnih lokalnih skupnosti  (Ul RS, št. 86/10) ter s 40. členom Uredbe o...

MEDNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTER 2022

MEDNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTER 2022

KNJIŽNA INFUZIJA 2022 S PISATELJICO ANJO ŠTEFAN

(Skupno 8.315 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost