Zelena prihodnost in boj proti globalnemu segrevanju

Mladi ambasadorji EU so pričeli s serijo razprav o zeleni prihodnosti, kjer dijaki pripravijo konkretne predloge za dvig kvalitete življenja v državah članicah. Projekt je namenjen predvsem dvigovanju zavedanja mladih o Evropi in evropski parlamentarni demokraciji ter aktivnemu državljanstvu.

V petek, 20. 1., smo se tudi na naši šoli priključili debati o globalnih spremembah – tokrat preko spleta. Tema je bila ‘Zelena prihodnost in boj proti globalnemu segrevanju’. Razprava je potekala v Mariboru, predloge dijakov pa so tokrat pokomentirali evropska poslanca, ga. Ljudmila Novak in g. Klemen Grošelj, ter ambasadorka Evropskega pakta, ga. Katarina Trstenjak.

Naši dijaki so se razprave udeležili dopisno s predlogom o bolj učinkovitem upravljanju z odpadno hrano, ki vsak dan ostane v šolah in vrtcih. Predlagali so, naj ponudniki hrane odvečne hrane ne zavržejo, temveč jo razdelijo med dijake in zaposlene oziroma med socialno šibke dijake; odpeljejo v prostore dobrodelnih organizacij ali dostavijo centrom za brezdomce.

Konec februarja pa so tudi naši dijaki na vrsti, da se razprave udeležijo v živo. Razprava bo potekala v Ljubljani in nosi naslov ‘Izobraževanje prihodnosti’. Priprave so v polnem teku. Tudi to razpravo si bodo dijaki v šoli lahko ogledali preko spleta in navijali za naše ambasadorke.

Mentorice: Sabina Vute Kosednar, Sandra Žeželj in Ida Tarman Šmit

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost