AKTUALNA OBVESTILA IN DOGODKI

KROŽEK PLETENJA

Naši dijaki se pod vodstvom mentorice Nevenke Medija učijo tudi pletenja. Gre jim odlično! Trenutno so v nastajanju šali za hladne zimske dni.

INTERVJU S TANJO GIULIATTI DAVINIĆ

Tanja Giuliatti Davinić (Vir: micna.slovenskenovice.si)

Tanja Giuliatti Davinić je od avgusta 2022 naša nekdanja profesorica zdravstvene nege, praktičnega pouka, skrbi za zdravje, sicer pa je tudi tolmačica slovenskega znakovnega jezika. Profesorica Lidija Butina je z njo opravila intervju in vabimo vas k zanimivemu BRANJU

SIMBIOZA SKUPNOST – NA NAŠI ŠOLI
Zahvala iz DSO Fužine

Zahvala iz DSO Fužine

SIMBIOZA SKUPNOST je projekt, ki spodbuja medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in vseživljenjsko učenje, je nadgradnja projekta Simbioza šola, ki je v začetnih izvedbah vseboval predvsem trajnostno e-opismenjevanje starejših iz lokalne skupnosti, kjer so šole nudile prostor in strokovni nadzor nad učenjem računalniških veščin starejših, katerega izvajalci so bili prostovoljci in prostovoljke.

Skozi leta se je nabor aktivnosti razširil na vse medgeneracijske aktivnosti, pri katerih se različne generacije družijo in učijo. Dejavnosti so povezane s področjem informacijsko komunikacijskih tehnologij, športom, kulturo, učenjem ročnih spretnosti, kuhanjem ali pa gre za samo druženje s starejšimi.

Naša šola je že nekaj let vključena v projekt.

  • Profesorica informatike Urška Mlakar, v okviru projekta, z dijaki prostovoljci izvaja računalniške delavnice za starejše. Profesorica športne vzgoje Jasmina Mauko Dimovski vodi z dijaki prostovoljci vadbo za starejše.
  • Dijaki prostovoljci že vrsto let pomagajo soustvarjati Festival za tretje življenjsko okolje, ki vsako leto poteka v Cankarjevem domu.
  • Dijaki pomagajo pri izvedbi Sprehoda za spomin, ki ga organizira DSO Fužine ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni .
  • Številni dijaki se družijo in pomagajo starejšim v domovih starejših občanov.

V okviru projekta Simbioza skupnost si prizadevamo za vključujočo skupnost, ki se zaveda pomena tako izkušenj starejših kot energije mlajših.

PODNEBNI TEK

 


 

V času od 30. septembra do 6. novembra 2022 je potekal veliki mednarodni dogodek z naslovom “Čas se izTEKa – podnebni tek” (Running Out of Time), z namenom ukrepati proti podnebnim spremembam, za ohranjanje biotske pestrosti in naravnih virov.

več…

ŠOLSKA HIMNA
ŠOLSKA HIMNA

Na zdravstveni šoli sočutni smo vsi, delavni, odgovorni.
S srcem in znanjem do zdravja, govorimo si.

več...
OTVORITEV PRENOVLJENIH UČILNIC

Ob otvoritvi prenovljenih strokovnih učilnic smo na šoli pripravili kratko predstavitev pouka za goste.

Dijaki s profesorico Vlasto Pivk Zajec

več...
ANGLEŠKI TABOR
ANGLEŠKI TABOR

Noč na šoli.

Ste že kdaj prespali na šoli? Ne? No, nekateri se s tem lahko pohvalimo!

Preden smo odšli na zaslužene jesenske počitnice

več...
MARTINOVANJE v DUC TABOR
MARTINOVANJE v DUC TABOR

Dijaki s profesorico

Naši dijaki s profesorico Jasmino Istenič so se odločili, da v času martinovanja popestrijo in polepšajo dan stanovalcem DUC Tabor – Poljane :-)

več...
PRIJAVA K ZIMSKEMU ROKU PM in ZI

  Zadnji rok za prijavo k zimskemu roku PM in ZI je 14. december 2022. Prosimo, da izpolnjene in natisnjene prijave pravočasno pošljete po...

več...
5. PREDMET SPLOŠNE MATURE

Obvestilo je namenjeno dijakom 4. letnika za predprijavo k opravljanju petega predmeta splošne mature. Peti maturitetni predmet je predmet splošne...

več...

 

OBVESTILA ZA STARŠE

Vsa obvestila za starše …

OBVEŠČANJE V eASISTENTU

Starše prosimo, da v primeru težav z obveščanjem v eAsistentu najprej preverite:

– pri razredniku, če so pravilno vpisani vaši kontaktni podatki in vam je bila začetna koda poslana
– kateri paket za obveščanje je pri vas izbran
– preverite, če se obvestila morda ne shranjujejo pod vsiljeno pošto ali pa imate poln poštni predal

Če ste svoje podatke potrdili, izbrali paket, obvestil pa ne prejemate, se obrnite na pomoč na eŠolo d.o.o.:  KONTAKTNI OBRAZEC

več...

 

DRUGA OBVESTILA

 

WIFI EDUROAM – nova namestitev

Dijake obveščamo, da je za vzpostavitev povezave z WIFI omrežjem EDUROAM ponovno potrebno namestiti certifikate CA, dosedanja povezava ni več...

več...
KNJIŽNE NOVOSTI … Vabljeni v šolsko knjižnico

PODELITEV MATURITETNIH SPRIČEVAL 2022

MEDNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTER 2022

KNJIŽNA INFUZIJA 2022 S PISATELJICO ANJO ŠTEFAN

(Skupno 24.630 obiskov, današnjih obiskov 216)
Dostopnost