ZAKAJ NA NAŠO ŠOLO?
 

YouTube SZŠLj …

MEDNARODNO SODELOVANJE

PUD v tujini (Erasmus +) v šolskem letu 2018/19

Dijake 4. letnika programa zdravstvena nega in 3. letnika programa bolničar negovalec obveščamo, da je rok za prijavo na opravljanje PUD-a v tujini petek, 14. 9. 2018, do 12.00. Popolne prijave morate oddati v tajništvo šole. Obvezna je prisotnost na sestanku, ki bo za:

  • 4. D in 4. H v ponedeljek, 3. 9. 2018, ob 9.00 v učilnici 329
  • ostale razrede v petek, 8. 9. 2018. Ura bo določena po objavi urnika.

 

Dokumentacija:

Prijava na PUD v tujini (Erasmus +) v šolskem letu 2017/18

Dijake 4. letnikov obveščamo, da je rok za prijavo na opravljanje PUD-a v tujini petek, 13. 10. 2017, do 12.00. Popolne prijave morate oddati v tajništvo šole.

 

Za dijake 4. F in 4. G bo rok prijave objavljen naknadno.

Mednarodne dejavnosti naše šole v okviru Erasmus+ lahko spremljate na tej povezavi.

Barriering nursing – Preprečevanje okužb v zdravstvu

Trajanje projekta: od septembra 2017 do februarja 2018.

Cilj: primerjava vsebin (higiena rok in osebna varovalna oprema, dezinfekcija in sterilizacija) med tremi šolami in zdravstvom v Sloveniji, Češki in Turčiji. Vsaka partnerica bo o državi, ki jo bo obiskala, napisala, kako potekajo omenjene vsebine v njihovem zdravstvenem sistemu in katere vsebine iz omenjenega področja dijaki pridobijo v šoli. Naloga dijakov je tudi pripraviti strokovne članke o omenjenih vsebinah in predstavitev vsebin v elektronskih prosojnicah o omenjenih temah v drugi državi.

Sodelujoče šole:

  • Střední zdravotnická škola Praha
  • Gumushacikoy ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Srednja zdravstvena šola Ljubljana

 

Izdelki:

 

»Barriering Nursing« spada med projekte, financirane s pomočjo programa Erasmus+, akcije KA2 Strateška partnerstva.

1. ERASMUS+ (do junija 2016)

Vodja: Maja Klančič, prof.

 

 

 

 

 

 

 

»Crossing the National Borders- Working Possibilities in Europe« spada med projekte, financirane s pomočjo programa Erasmus+, akcije Mobilnost učencev in osebja v poklicnem izobraževanju in usposabljanju.

Trajanje projekta: od junija 2014  do junija 2016.

Namenjen je dijakinjam in dijakom, ki želijo opravljati 1-mesečno usposabljanje pri delodajalcu v 4. letniku v tujini.

V okviru tega projekta bodo januarja 2014  štiri dijakinje ali dijaki odpotovali na Finsko (kraj Espoo blizu Helsinkov) ter delali v enem od domov starejših občanov.

V šolskem letu 2015/16 bodo to možnost lahko izkoristili še štirje dijaki ali dijakinje. Poleg tega bodo v tem šolskem letu dijaki PUD lahko opravljali še na Danskem (4) in v Latviji (4).

Nosilec projekta:  Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana.

 

PRAKTIČNO USPOSABLJANJE DIJAKOV V TUJINI

Prispevki naših dijakov s praktičnega usposabljanja v tujini.

Mednarodne dejavnosti naše šole v okviru Erasmus+

Mednarodne dejavnosti naše šole v okviru Erasmus+ lahko spremljate na tej povezavi. V letošnjem šolskem letu potujemo na Dansko, Finsko, Latvijo in Francijo.

PUD v Pragi in Jurmala 2017

V okviru programa Erasmus + se je še zadnja letošnja skupina dijakinj odpravila na 4- tedensko prakso v tujini.

Dve dijakinji prakso opravljata v bolnišnici v mestu Jurmala v Latviji, dve pa letos prvič v bolnišnici v Pragi. Prvi teden ju spremljata učitelja, ki jima pomagata pri lažjem prilagajanju na nov način življenja in dela.

Vabimo vas k spremljanju naših dijakov: Praga, Jurmala (Latvija)

PUD na Finskem 2017

V okviru programa Erasmus + se štirje naši dijaki že tradicionalno udeležujejo praktičnega usposabljanja v mestu Espoo v bližini Helsinkov. Tam bodo prebili štiri tedne, prvi teden bo z njimi učiteljica spremljevalka. Sproti nas bodo obveščali, kaj se dogaja na hladnem severu.

Nadaljevanje …

PUD na Danskem 2017

V okviru programa Erasmus + se tudi letos štiri dijakinje udeležujejo praktičnega usposabljanja v mestu Aarhus. Tam bodo prebile štiri tedne, prvi teden bo z njimi njihova razredničarka. Svoje vtise bodo delile z nami in komaj čakamo, da bomo lahko spremljali njihove dogodivščine.

Nadaljevanje …

PUD na Finskem 2016

Štirje dijaki 4. letnika Aleš, Katja, Manca in Vida v januarju 2016 opravljajo obvezni PUD namesto v Sloveniji – na Finskem. Prvi teden jih spremlja profesorica Mojca Zabukovec. Sproti se nam bodo oglašali in z nami delili svoje izkušnje.

Utrinki prvega dne :)!

PUD v Aarhusu na Danskem 2015

Od 22. novembra do 19. decembra 2015 bodo Katra, Lejla, Anja in Aljaž iz 4. a namesto v eni od ustanov v Sloveniji preživeli kar na Danskem!

Skupaj s spremljevalko Katarino Gradišar Seifert so se odločili, da bodo svoje izkušnje sproti delili z nami. Vabljeni k spremljanju dansko-slovenskih pripetljajev.

Več …